Porc Kong Bao

Porc Kong Bao


Ingrediente
250gr muschi file porc, 3 ardei iuti uscati, 7 ciuperci champignon, 1 ceapa mare alba, 2 cepe verzi, 1 morcov, 1 ou,  ulei de susan 1 lingura , 1 pahar de apa,  1 lingurita zahar, sos soia 4 linguri, vin de orez 1 lingura, sos stridii 1 lingura, sos soia dark 1/2 lingurita, usturoi 3 catei, ghimbir 4 felii, anason stelat 1buc, cardamom verde 2 buc, piper sishuan, fulgi ardei iute, alune nesarate 50gr, apa 50ml, amidon de porumb 1 lingurita.

Mod de preparare:
Porcul se taie in bucati mici si se asezoneaza cu albus de ou, un pic de zahar, sare, piper Sishuan si amidon de porumb, cat sa acopere carnea foarte bine. Se lasa la macerat 10-20 min.

Intre timp, pregateste legumele si condimentele: taie ceapa in bucati mari. Taie morcovul in felii. Toaca ceapa verde in bucati medii, pe diagonala. Taie ciupercile in felii


Toaca usturoiul si ghimbirul marunt. Taie ardeii iuti in bucati mari.



Sosul: 1 lingurita zahar cu 4 linguri sos soia, ½ lingurita sos soia dark, 1 lingura sos stridii, 1 lingurita ulei susan, 1 lingura vin orez

 Pregatire:
     Gateste porcul la foc mediu in ulei suficient cat sa cuprinda carnea. O scoatem cand e rumena si o lasam deoparte.
        Prajeste alunele jumatate de minut in wok fara ulei. Lasa-le deoparte
     In 2 lingura de ulei vegetal, caleste jumatate de minut ardeiul iute impreuna cu anasonul stelat, cardamomul, ghimbirul si usturoiul.
     Urmeaza morcovul, ceapa alba si partea alba de la ceapa verde, pe care le gatim 2-3 minute
     Urmeaza ciupercile pe care le gatim 2-3 minute
     Urmeaza sa intre in wok carnea de porc.
     Adauga sosul format din sos soia, vin de orez, sos soia dark, ulei de susan, zahar, sos stridii, fulgi ardei iuti, amidon porumb, apa
     Adauga alunele si mai agita wok-ul cam jum de minut
     Adauga amidonul putin cate putin pana obtii un sos lucios, fin si usor legat
     Mai agita wok-ul de cateva ori si luam ia pe foc
     Adauga partea verde a cepei 

No comments:

Post a Comment

Followers