Porc Kong Bao
Ingrediente
250gr muschi file porc, 3 ardei iuti
uscati, 7 ciuperci champignon, 1 ceapa mare alba, 2 cepe verzi, 1 morcov, 1 ou, ulei de susan 1
lingura , 1 pahar de
apa, 1 lingurita zahar, sos soia 4
linguri, vin de orez 1 lingura, sos stridii 1 lingura, sos soia dark 1/2 lingurita, usturoi 3 catei, ghimbir 4 felii, anason stelat 1buc, cardamom verde 2 buc,
piper sishuan, fulgi ardei
iute, alune nesarate 50gr, apa 50ml, amidon de porumb 1 lingurita.
Mod de preparare:
Porcul se taie in bucati mici si se asezoneaza cu albus
de ou, un pic de zahar, sare, piper Sishuan si amidon de porumb, cat sa acopere
carnea foarte bine. Se lasa la macerat 10-20 min.
Intre timp, pregateste legumele si condimentele: taie ceapa in bucati mari. Taie morcovul in felii. Toaca ceapa verde in bucati medii, pe diagonala. Taie ciupercile in felii
Toaca usturoiul si ghimbirul marunt. Taie ardeii iuti in bucati mari.
Sosul: 1 lingurita zahar cu 4 linguri sos
soia, ½ lingurita sos soia dark, 1 lingura sos stridii, 1 lingurita ulei susan, 1 lingura vin orez
Pregatire:
Gateste porcul la foc mediu in ulei suficient cat sa cuprinda carnea. O scoatem cand e rumena si o lasam deoparte. Prajeste alunele jumatate de minut in wok fara
ulei. Lasa-le deoparte In 2 lingura de ulei vegetal, caleste jumatate de minut ardeiul iute impreuna cu anasonul stelat, cardamomul, ghimbirul si
usturoiul. Urmeaza morcovul, ceapa alba si partea
alba de la ceapa verde, pe care le gatim 2-3 minute Urmeaza ciupercile pe care le gatim 2-3
minute Urmeaza sa intre in wok carnea de porc. Adauga sosul format din sos soia, vin
de orez, sos soia dark, ulei de susan, zahar, sos stridii, fulgi ardei iuti, amidon porumb,
apa Adauga alunele si mai agita wok-ul
cam jum de minut Adauga amidonul putin cate putin pana
obtii un sos lucios, fin si usor legat Mai agita wok-ul de cateva ori si luam
ia pe foc Adauga partea verde a cepei
|
No comments:
Post a Comment