Vegetables Stir-fry Noodles

Veggie Stir-Fry Noodles


Ingrediente:

  • 100gr taietei de orez 
  • 1 morcov
  • 1 ceapa medie
  • 150gr varza alba
  • 1 ardei gras
  • 2 catei usturoi
  • seminte susan (pentru ornat)
  • 2-3 linguri ulei vegetal
SOS
  • 3 linguri sos soia
  • 2 linguri sos stridii
  • 1 lingurita ulei susan
  • 1 lingurita otet de orez
  • 5 linguri apa
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita piper alb

Pregatire dressing (sos):
  • amesteca intr-un bol: zaharul impreuna cu sosul de soia, sosul de stridii, otetul, apa si uleiul de susan
Pregatire noodles:
  • pune apa +1 lingurita de sare la fiert
  • cand apa a fiert, opreste focul, adauga taieteii si hidrateaza-i pentru 5 minute. Trebuie sa ramana aldente !!!
  • strecoara taieteii intr-o sita si tine-i sub jet de apa rece, pentru 1 minut. Astfel, vei opri gatirea 😉
  • lasa-i deoparte. 
Pregatire legume:
  • taie ceapa julien
  • taie morcovul in fasii subtiri, lungi de marimea unui deget
  • toaca marunt cateii de usturoi
  • taie ardeiul in fasii subtiri
  • taie varza in fasii subtiri
Preparare:
  • intr-un wok bine incins la foc mare, pune putin ulei vegetal (2-3 linguri)
  • adauga usturoiul si gateste-l pentru un minut pana se rumeneste
  • urmeaza morcovul si ceapa, pe care le gatesti nu mai mult de un minut. Legumele trebuie sa ramana crocante !
  • adauga ardeiul si varza si gateste pentru jumatate de minut
  • urmeaza sa intre in wok taieteii si dressingul (sosul). Amesteca totul, nu mai mult de 30 secunde
  • optional, la servire, poti adauga un fir de ulei de susan si seminte de susan
  • enjoy !!!

No comments:

Post a Comment

Followers