Beef stir fry noodles

Beef stir fry noodles

(Noodles cu carne de vita) 



Ingrediente:

  • 250gr vrabioara manzat
  • 180gr taitei de orez vermicelli 
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov mediu
  • 1 ardei iute (optional)
  • 4 catei usturoi
  • ulei pentru prajit
  • 2 cepe verzi
  • 1 lingurita zahar
  • 1 varf lingurita condiment de vita Dashida 
  • 1 varf lingurita condiment 5Spices
  • 6 linguri sos soia 
  • 1 lingurita sos soia dark
  • 2 linguri vin de gatit din orez (Shaohsing)
  • 4 linguri sos de stridii
  • 1 lingura sos de peste
  • 2 linguri apa rece
  • piper
Marinare carne:
  • taie carnea de vita in fasii subtiri (lungi cat degetul mic 😃)
  • adauga peste carne sosul de peste, impreuna cu 2 linguri sos soia, piper, condiment Dashida si condiment 5Spices.
  • pastreaza carnea la frigider pentru o jumatate de ora
Pregatire dressing (sos):
  • amesteca intr-un bol: zaharul impreuna cu 4 linguri sos soia, sosul soia dark, sosul de stridii, vinul de orez si 2 linguri apa rece. 
Pregatire legume:
  • taie ceapa julien
  • taie morcovul in fasii subtiri, lungi de marimea unui deget
  • toaca cateii de usturoi, marunt, marunt
  • taie ceapa verde in rondele
  • toaca marunt, ardeiul iute
Pregatire noodles:
  • pune apa+1 lingurita de sare la fiert
  • cand apa a fiert, adauga taiteii si fierbe-i asa cum este indicat pe pachet, astfel incat sa ramana aldente 
  • !!! Taiteii se vor mai gati in wok, cand vom incorpora sosul !!! Deci, nu-i vrem gatiti ACUM !!!
  • strecoara taiteii intr-o sita si tine-i sub jet de apa rece, pentru 1 minut. Astfel, vei opri gatirea 😉
  • lasa-i deoparte. 
Preparare:
  • intr-un wok bine incins, la foc mare, pune putin ulei vegetal (2-3 linguri) si gateste carnea de vita pentru 1-2 minute. Pentru ca fasiile sunt foarte subtiri, carnea se va gati intr-un timp foarte scurt. Ceea ce ne dorim, este o carne frageda, fara a fi prajita (caramelizata)
  • scoate carnea deoparte si salveaza sucul ramas in wok.
  • in acelasi wok (incins) pune din  nou 2-3 linguri de ulei vegetal si gateste morcovul cu ceapa pentru 3-4 minute, agitand wok-ul permanent.
  • adauga usturoiul + ardeiul iute tocat marunt si gateste totul pentru inca30 secunde.
  • adauga carnea peste legume si mai gateste pentru 10-15 secunde
  • adauga taiteii si sucul pastrat de la carne
  • adauga dressingul (sosul) in wok si amesteca totul, nu mai mult de 30 secunde
  • in acest timp, taiteii se vor gati si vor absorbi sosul.
  • garniseste cu ceapa verde, tocata marunt
  • optional, la servire, poti adauga un fir de ulei de susan si seminte de susan
  • enjoy !!!



No comments:

Post a Comment

Followers