Beef stir fry noodles
(Noodles cu carne de vita)
Ingrediente:
- 250gr vrabioara manzat
- 180gr taitei de orez vermicelli
- 1 ceapa medie
- 1 morcov mediu
- 1 ardei iute (optional)
- 4 catei usturoi
- ulei pentru prajit
- 2 cepe verzi
- 1 lingurita zahar
- 1 varf lingurita condiment de vita Dashida
- 1 varf lingurita condiment 5Spices
- 6 linguri sos soia
- 1 lingurita sos soia dark
- 2 linguri vin de gatit din orez (Shaohsing)
- 4 linguri sos de stridii
- 1 lingura sos de peste
- 2 linguri apa rece
- piper
Marinare carne:
- taie carnea de vita in fasii subtiri (lungi cat degetul mic 😃)
- adauga peste carne sosul de peste, impreuna cu 2 linguri sos soia, piper, condiment Dashida si condiment 5Spices.
- pastreaza carnea la frigider pentru o jumatate de ora
Pregatire dressing (sos):
- amesteca intr-un bol: zaharul impreuna cu 4 linguri sos soia, sosul soia dark, sosul de stridii, vinul de orez si 2 linguri apa rece.
Pregatire legume:
- taie ceapa julien
- taie morcovul in fasii subtiri, lungi de marimea unui deget
- toaca cateii de usturoi, marunt, marunt
- taie ceapa verde in rondele
- toaca marunt, ardeiul iute
Pregatire noodles:
- pune apa+1 lingurita de sare la fiert
- cand apa a fiert, adauga taiteii si fierbe-i asa cum este indicat pe pachet, astfel incat sa ramana aldente
- !!! Taiteii se vor mai gati in wok, cand vom incorpora sosul !!! Deci, nu-i vrem gatiti ACUM !!!
- strecoara taiteii intr-o sita si tine-i sub jet de apa rece, pentru 1 minut. Astfel, vei opri gatirea 😉
- lasa-i deoparte.
Preparare:
- intr-un wok bine incins, la foc mare, pune putin ulei vegetal (2-3 linguri) si gateste carnea de vita pentru 1-2 minute. Pentru ca fasiile sunt foarte subtiri, carnea se va gati intr-un timp foarte scurt. Ceea ce ne dorim, este o carne frageda, fara a fi prajita (caramelizata)
- scoate carnea deoparte si salveaza sucul ramas in wok.
- in acelasi wok (incins) pune din nou 2-3 linguri de ulei vegetal si gateste morcovul cu ceapa pentru 3-4 minute, agitand wok-ul permanent.
- adauga usturoiul + ardeiul iute tocat marunt si gateste totul pentru inca30 secunde.
- adauga carnea peste legume si mai gateste pentru 10-15 secunde
- adauga taiteii si sucul pastrat de la carne
- adauga dressingul (sosul) in wok si amesteca totul, nu mai mult de 30 secunde
- in acest timp, taiteii se vor gati si vor absorbi sosul.
- garniseste cu ceapa verde, tocata marunt
- optional, la servire, poti adauga un fir de ulei de susan si seminte de susan
- enjoy !!!
No comments:
Post a Comment