Lipii Naan
Ingrediente:
- 600gr faina
- 1 ou
- 50gr zahar
- 50gr unt topit
- 200ml apa calda
- 3 linguri lapte caldut
- 1 plic drojdie uscata (7gr)
- 2 lingurite sare
- 4 catei usturoi tocati marunt (optional)
Extra:
- ulei pentru uns bolul in care va creste aluatul (2-3 linguri)
- unt pentru a unge lipiile (30-40gr)
Preparare:
- Intr-un bol larg, dizolva drojdia in apa calda si las-o sa se activeze timp de 10 minute.
- Adauga peste drojdie: zaharul, laptele, oul batut in prealabil, sarea.
- Peste acest amestec, incepi sa adaugi faina. amesteca pana cand aluatul devine gros si continui sa framanti pana cand incorporezi toata faina (5-7 minute)
- Formeaza o bila din aluat si pune-l la crescut pana isi dubleaza volumul (1 ora), intr-un bol uns cu ulei.
- Pune din nou aluatul pe planul de lucru, intinde-l grosier si adauga usturoiul. Continua sa framanti pentru a incorpora usturoiul.
- Din aluat, formeaza bile pe care le pui pe un tocator si le acoperi cu un prosop curat. Lasa-le la crescut inca 30 minute.
- Pregateste o tigaie neaderenta si incinge-o bine. Unge tigaia cu un pic unt topit
- Ia cate o bila de aluat si intinde-o cu mainile apasand usor pe toata suprafata
- Prajeste lipia timp de 2-3 minute si unge-o pe partea inca negatita, cu unt topit
- Intoarce lipia si prajeste-o pentru inca 2-3 minute. Unge cu unt si partea deja gatita.
- Continua la fel, pana cand toate bilele de aluat vor deveni lipii Naan, pufoase si delicioase ! Enjoy! ✌
No comments:
Post a Comment