Lipii Naan

Lipii Naan 


Ingrediente

  • 600gr faina
  • 1 ou
  • 50gr zahar
  • 50gr unt topit
  • 200ml apa calda
  • 3 linguri lapte caldut
  • 1 plic drojdie uscata (7gr)
  • 2 lingurite sare
  • 4 catei usturoi tocati marunt (optional)

Extra

  • ulei pentru uns bolul in care va creste aluatul (2-3 linguri)
  • unt pentru a unge lipiile (30-40gr)

Preparare

  • Intr-un bol larg, dizolva drojdia in apa calda si las-o sa se activeze timp de 10 minute. 
  • Adauga peste drojdie: zaharul, laptele, oul batut in prealabil, sarea. 
  • Peste acest amestec, incepi sa adaugi faina. amesteca pana cand aluatul devine gros si continui sa framanti pana cand incorporezi toata faina (5-7 minute)
  • Formeaza o bila din aluat si pune-l la crescut pana isi dubleaza volumul (1 ora), intr-un bol uns cu ulei. 
  • Pune din nou aluatul pe planul de lucru, intinde-l grosier si adauga usturoiul. Continua sa framanti pentru a incorpora usturoiul.
  • Din aluat, formeaza bile pe care le pui pe un tocator si le acoperi cu un prosop curat. Lasa-le la crescut inca 30 minute.


  • Pregateste o tigaie neaderenta si incinge-o bine. Unge tigaia cu un pic unt topit
  • Ia cate o bila de aluat si intinde-o cu mainile apasand usor pe toata suprafata
  • Prajeste lipia timp de 2-3 minute si unge-o pe partea inca negatita, cu unt topit


  • Intoarce lipia si prajeste-o pentru inca 2-3 minute. Unge cu unt si partea deja gatita.
  • Continua la fel, pana cand toate bilele de aluat vor deveni lipii Naan, pufoase si delicioase ! Enjoy! ✌

No comments:

Post a Comment

Followers