Coltunasi (Dumplings) cu carne de porc

 

Coltunasi (Dumplings) cu carne de porc


Ingrediente: 1 pachet foi wonton (se gasesc pe orice site care comercializeaza produse alimentare cu specific asiatic) sau le poti pregati chiar tu, urmarind pasii, aici: Foi pentru coltunati_Home made dumpling wrappers , 500gr carne tocata porc, 3 catei de usturoi, 1 legatura ceapa verde, 100gr varza tocata marunt, 1 lingurita sare

Pregatire varza: varza tocata marunt asezoneaz-o cu o lingurita de sare si amesteca pentru cateva secunde.Lasa pentru un minut, dupa care stoarce varza pentru a scapa de excesul de lichid/

Asezonare: intr-un castron incapator pune carnea, varza, dupa care adauga sosul de soia(3 linguri), ulei susan (1 lingura), vin de orez  Shaoxing (1 lingura), sos peste (1 lingura), zahar brun sau miere (1 lingurita). amesteca bine, pana cand totul devine o pasta bine legata.

Impachetare dumplings: tehnica de impachetare difera foarte mult de la caz la caz. Eu va propun varianta mea preferata.

Pune 1/2 lingurita din umplutura in mijlocul unei foi de wonton. Umezeste marginea foii de wonton cu un pic de apa, de jur imprejur (pentru aderenta la impaturire)

Uneste foia pe mijloc si strange usor pentru a uni cele doua parti. Ulterior, incepe prin a face pliuri mici, de la mijloc inspre coada. Sigileaza bine.

Procedeaza identic cu cealalta jumatate a foii si sigileaza bine la fnal, strangand usor.


Dupa 1 ora 😂, iata rezultatul 




Le poti congela imediat sau gati, dupa bunul plac: prajite, gatite la abur sau fierte.
Enjoy!







No comments:

Post a Comment

Followers