Foi pentru coltunasi
(Dumplings wrappers)
Ingrediente: apa fiarta 80gr, faina 140gr, un praf de sare
Preparare: amesteca faina cu apa si sarea si framanta pana cand obtii un aluat ferm. Lasa-l la odhnit, acoperit cu un prosop curat, la loc cald pentru 20 minute.
Formeaza din aluat un baton subtire si taie-l in bucati mici (cam 10gr ar trebui sa fie fiecare biluta)
Aplatizeaza cu palma fiecare bucata si intinde-o cu sucitorul. Cand obtii o foaie subtire de aproximativ 4 mm, incepe prin a folosi sucitorul doar pe partile exterioare ale foii. Mijlocul trebuie sa ramana mai gros un pic, pentur a putea sustine umplutura.
Presara-le cu putina faina si aseaza-le la loc racoros, acoperite cu nu prosop umed (daca planuiesti sa le folosesti imediat) sau pune-le la congelator (pot fi pastrate pentru 4-6 luni)
No comments:
Post a Comment