Gulas de vita

 Gulas de vita




Ingrediente: 
700gr carne vita (antricot, pulpa, vrabioara), 2 linguri sanatoase de untura de porc, 4 cepe albe, 2 ardei (rosu+galben sau verde), 6 catei usturoi, cimbru, patrunjel verde, foi dafin, boia ardei dulce (1-2 linguri), boia ardei iute (1/2 lingurita), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1kg cartofi, 1 lingura chimen, pasta de ardei capia (2 linguri),  pasta ardei iute (1/2 lingurita), sare, piper, 1 ou + 100gr faina (pt galuste)

Preparare:
  • taie carnea in bucati mai mari
  • toaca ceapa julien
  • taie morcovul si patrunjelul rondele
  • toaca ardeii marunt
  • toaca usturoiul marunt
  • cartofii taie-i in bucati ceva mai mari 

Preparare galuste de faina:
  • bate oul cu sare si piper si adauga faina (100gr) in ploaie
  • amesteca pana devine un aluat, dupa care incepe sa framanti cu mana, pana incorporezi toata faina
  • formeaza o bila din aluat. Aluatul nu necesita dospire. Il putem folosi imediat 💚
  • imparte aluatul in 2 bile mai mici, si ruleaza-le astfel incat sa obtii 2 fasii subtiri si rotunde
  • din cele 2 fasii, taie felli subtiri cu un cutit ascutit, pe care le lasi la odihnit pe un tocator. Presari cu faina pentru a nu se lipi intre ele.
Preparare gulas:
  • incinge untura intr-o oala incapatoare si incepe prin a cali carnea la foc mediu, pentru 15 minute.
  • adauga ceapa si usturoiul peste carne si caleste timp de 10 minute.
  • urmeaza chimenul impreuna cu 4-5 foi de dafin, 1/2 lingurita cimbru, sare si piper dupa gust
  • adauga boiaia dulce + boiaua iute si mai caleste pentru cateva minute.
  • adauga morcovul, patrunjelul si ardeiul si mai caleste totul timp de 2 minute.
  • acopera cu apa si lasa la fiert, la foc mic, pentru urmatoarele 30-40 minute
  • cand carnea este pe jumatate fiarta, adauga cartofii (ai grija ca apa sa acopere cartofii. In caz contrar, mai poti adauga)
  • cand cartofii sunt fierti pe jumatate, adauga galustile si amesteca. Galustile fierb in aproximativ 6-7 minute
  • odata ce galustele au fiert, adauga pasta de ardei capia + pasta de ardei iute si mai potriveste de sare si piper, daca este cazul.
  • mai gateste pentru 2-3 minute si esti gata 😀
  • patrunjelul tocat poate fi adaugat acum sau direct in farfurie !
  • Enjoy!!!


No comments:

Post a Comment

Followers