Vita frageda in sos de stridii si legume
Ingrediente : 300gr antricot manzat (la fel de bine se preteaza si vrabioara), 2 ardei grasi 😉, 1 ceapa mare, 1 morcov, 3 fire ceapa verde, sos soia, sos soia dark (pt culoare), ulei susan, sos peste, sos stridii, sare, piper alb, condiment dashida, condiment 5 spices, zahar (1 lingurita), 2 felii radacina ghimbir, 2 catei usturoi, ulei vegetal, 1 lingurita amidon porumb (cartof), 20ml apa, seminte de susan (pentru ornat)
Marinare: taie carnea in fasii subtiri, de marime bite size. Pune fasiile de carne intr-un castron, peste care adauga: 3-4 linguri sos soia, 3-4 linguri sos stridii, 1 lingura ulei susan, piper alb (1/2 lingurita sau dupa gust), 1/2 lingurita condiment dashida, un praf condiment 5 spices, 1 lingura sos peste, ghimbirul si usturoiul tocate marunt, zaharul, 1 praf sare si cateva picaturi de sos soia dark. Amesteca si acopera cu o folie alimentara. Lasa la frigider pentru cel putin 1 ora.
Preparare: taie, morovul, ceapa si ardeii in bucati mari. Taie ceapa verde marunt (partea verde) iar partea alba tai-o in bucati mai mari, pe diagonala.
Pregatire sos: intr-un bol, pune impreuna 3-4 linguri de sos soia, cativa stropi sos soia dark, 3-4 linguri sos stridii, amidonul (1 lingurita), 20 ml apa,
- incinge wok-ul cu putin ulei vegetal la pana cand acesta incepe sa fumege.
- la foc mare, gateste carnea deja marinata, miscand wok-ul in permanenta pentru 1-2 minute
- adauga morcovul si ceapa si mai gateste pentru inca 1 minut
- adauga si ardeiul si mai gateste pentru inca 1 minut...NU uita ! Wok-ul trebuie miscat continuu...
- toarna sosul pregatit anterior si amesteca pana cand totul capata o consistenta fina, matasoasa, datorita amidonului.
- opreste focul si adauga 1 lingura ulei de susan
No comments:
Post a Comment