Papricas de pui cu galuste


Ingrediente: 
8 aripi pui (sau 4 ciocanele), 1 morcov mare, 6 cartofi, 2 fire praz, 1 legatura ceapa verde, 1 ardei gras, 4 catei usturoi, boia dulce 1 lingura, condimente pui 1 lingurita,   1 legatura marar, rosii pasate 5 linguri, 1 legatura patrunjel, sare, piper
Galuste: 2 oua, 4 linguri faina, sare, piper
Incepe prin a inveli aripioarele cu un amestec de sare,piper si condimente de pui. Prajeste-le in ulei pana devin rumene. Lasa-le deoparte. Caleste in putin ulei morcovul, prazul si ceapa verde pana se inmoaie. Adauga peste morcov praz si ceapa: aripioarele, cartofii, rosiile pasate, boiaua dulce si adauga apa cat sa acopere totul. Lasa la foc mic pana cand cartofii sunt fierti. 
Este timpul sa pregatim galustele, astfel: bate cele 2 oua cu sare si pier. Adauga in ploaie cele 4 linguri de faina si incorporeaza totul.
Pune galustele in oala folosindu-te de o lingurita. Mai lasa la fiert pentru aproximativ 8-10 minute. Feliaza intre timp usturoiul si adauga-l peste toate bunatatile din oala. Mai lasa 2 minute si adauga mararul impreuna cu patrunjelul tocate marunt. 
Enjoy! 😄



No comments:

Post a Comment

Followers