Crispy Korean Chicken Wings

                                  Aripioare pui crocante_Korean style



Ingrediente pentru stir-fry
  • 1 kg aripioare pui
  • 2 lingurite sare de mare
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 80g amidon porumb
  • ulei vegetal pentru prajit
  • seminte de susan alb (servire)
Ingrediente sos: 
  • 100ml sos soia
  • 80gr zahar brun
  • 2 linguri otet mere
  • 1 lingurita paste ardei iute  Gochujang
  • 1 lingura mustar iute
  • 3 ardei rosii uscati (ii poti omite)
  • 3 catei usturoi pisati

Pasi si indicatii pentru preparare: 
  • la aceasta reteta, vom aplica metoda double fry pentru a praji aripioarele. Acestea vor avea o crusta incredibil de crocanta, iar in interior, puiul va ramane suculent si super gustos!!!
  • Incepe prin a acoperi aripioarele cu sarea si piperul. Lasa-le la macerat pentru o jumatate de ora.
  • Intre timp, prepara sosul, astfel: intr-o cratita,  pune laolata sosul de soia, zaharul, otetul, pasta de ardei iute Gochujang, mustarul, usturoiul si ardeii iuti. Gateste la foc mediu, pentru 2-3 minute si lasa deoparte
Sos dulce-picant

  • Intr-un bol incapator, pune amidonul de porumb. 
  • Trece fiecare aripioara prin amidon, pana se acopera complet. Scapa de exces, prin scuturare. 
  • Pune aripioarele pe o tava iar intre timp, pregateste baia de ulei. 
  • Intr-o tigaie inalta (wok), incinge uleiul. Cand uleiul ajunge la temperatura ideala pentru stir fry (testeaza temperatura uleiului, introducand coada unei linguri de lemn in tigaie. Daca in jurul lingurii incep sa se formeze mici bule de ulei, atunci ai temperatura perfecta pentru a incepe prajirea) 
  • Pune aripioarele in wok si prajeste-le miscandu-le adesea, pana ce obtii o culoare usor maronie (15-20 minute).
  •  Scoate-le pe un servet de bucatarie si incinge uleiul din nou. 
  • De aceasta data, cand faci testul cu lingura, bulele care se formeaza in jurul ei, trebuie sa fie mai "nervoase" ca prima data. 
  • Pune aripioarele din nou in ulei si prajeste-le pentru inca 10 minute.Scoate-le pe un servet de bucatarie si lasa-le 2 minute la odhnit. 


  • Cat inca sunt calde, unge aripioarele uniform cu sos, folosindu-te de o pensula.
  • Presara  din belsug seminte de susan si serveste alaturi de orez, legume, noodles sau  SIMPLE . 
  • Oricum ai alege sa le servesti, te asigur ca vei fi pe deplin satisfacut/a de acest dish rapid si incredibil de aromat. Enjoy! 
Aripioare crocante cu orez si legume


No comments:

Post a Comment

Followers