Tofu in sos picant

Tofu in sos picant


 Ingrediente: 
300gr tofu tare (acesta se preteaza la prajit), 3-4 linguri ulei vegetal 
Ingrediente pentru sos: 100ml apa, 3 linguri sos soia, 1 lingura pudra de ardei iute Kochugaru, 2 catei usturoi, 1 jumatate ceapa, 2 cepe verzi, 1 lingurita ulei susan, 1 lingurita sare, 1 lingurita zahar, piper
Pentru garnisit, vom folosi seminte de susan si ceapa verde sau chives

Mod de preparare: 
  • inlatura excesul de apa din branza tofu invelind-o intr-un servet de bucatarie
  • taie bucata in jumatate, apoi in felii subtiri de aproximativ 2 cm
  • adauga 3-4 linguri de ulei in tigaie si prajeste bucatile de tofu pentru 7-8 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc bine
  • pastreaza uleiul in care s-a prajit branza
Cat timp tofu se prajeste, prepara sosul, astfel:
  • intr-un castron, amesteca apa cu sosul de soia, zaharul, sarea, piperul si pudra de ardei iute. 
  • toaca usturoiul, ceapa alba si ceapa verde marunt
  • in uleiul in care ai prajit tofu, caleste usturoiul impreuna cu ceapa, pana devin crocante
  • adauga sosul si fierbe la foc mare pana scade si incepe sa se ingroase (2-3min)
  • adauga tofu peste sos si acopera fiecare bucata
  • opreste focul si garniseste cu seminte de susan, ulei de susan si cateva rondele de ceapa verde
Tip: serveste imediat, alaturi de orez sau noodles!
Enjoy! 


 

No comments:

Post a Comment

Followers