Ingrediente:
4 oua, 1 plic zahar cu scortisoara, 1 esenta vanilie, 500gr faina, 200ml apa minerala, 1 litru lapte 3,5 grasime, un praf de sare.
Bate ouale impreuna cu sarea, zaharul si vanilia.Poti folosi mixerul sau un simplu tel.
Adauga apa minerala.
Urmeaza faina, incorporata putin cate putin.
Vei forma un aluat gros, pe care incepi sa-l desfaci cu laptele, turnat si el, putin cate putin.
Lasa aluatul sa se odihneasca 15-20 min.
Pentru prajit poti folosi ulei de masline sau ulei de cocos.
Pentru fiecare clatita foloseste 2-3 picaturi de ulei, pe care le distribui in toata tigaia.
Prajeste clatitele dupa placul tau, subtiri sau groase, mici sau mari. Indiferent de forma sau grosime, ele vor fi pufoase si delicioase.
Enjoy!
Au iesit absolut delicioase!!
ReplyDelete