Ingrediente:
900gr faina tip 650; 7gr drojdie uscata; 250ml apa minerala; 250ml lapte caldut; 250ml ulei masline; 1 lingura si jumatate sare; 2 linguri zahar; susan alb si negru; 1 ou
Intr-un bol incapator (sau in masina de facut paine) adauga pe rand: ingredientele umede (apa,lapte,ulei), urmate de ingredientele uscate (faina,zahar,sare,drojdie) Amesteca totul si framanta pana obtii un aluat elastic si relativ lipicios. Formeaza aluatul intr-o bila si sigileaz-o bine. Unge un alt bol cu ulei si lasa aluatul la crescut la loc caldut,pentru 1 ora/ 1 ora jumatate. Din aluatul crescut, formeaza un rulou, din care taie 9 bucati. Fiecare bucata se modeleaza din nou intr-o bila (nu uita sa sigilezi!). Aseaza bilele in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Lasa-le din nou la dospit in tava inca o jumatate de ora.
Asa arata chiflele inainte de a intra in cuptor.
Unge chiflele cu galbenus de ou si presara seminte de susan. Incalzeste cuptorul la 180 grade si coace chiflele pana devin aurii. Aproximativ 20-30 minute
No comments:
Post a Comment