Porc stir-fry cu ciupeci


Porc stir-fry cu ciuperci
Ingrediente: 200gr muschi file de porc, 8-10 ciuperci mici champignon, 1 morcov, 2 fire ceapa verde, 1/2 castravete englezesc, 1 lingura ulei susan, 1 lingura seminte susan, 6 catei usturoi, 2 felii ghimbir, 1 ardei iute, sos soia light,sos soia, sos stridii, sos peste, vin de orez, ulei susan, seminte susan, zahar brun, 1 lingurita amidon, 3 linguri apa rece, piper alb




Marineaza carnea astfel: taie muschiul file in felii subtiri. Adauga 3 catei usturoi tocati marunt, 2 felii ghimbir tocate, 1 lingurita de zahar brun, 1/3 lingurita piper alb, 1 lingurita sos de peste, 1 lingura sos soia light, 1 lingura sos soia, 1 lingura sos stridii, 1 lingurita ulei susan, 1 lingurita vin de orez. Lasa la macerat 2-3 ore

Taie morcovul, ciupercile si castravetele in felii. Toaca marunt 3 catei usturoi si ardeiul iute. Incinge wok-ul si adauga 1 lingura de ulei vegetal. La foc iute, gateste pentru 1-2 minute usturoiul si ardeiul iute. Peste ele pune carnea si gateste-o pentru 2-3 minute. Urmeaza ciupercile, impreuna cu morcovul,si ceapa (doar partea alba) Amesteca vartuos pentru alte 3-4 minute. A sosit si randul castravetilor sa intre in wok. Gateste-i nu mai mult de 30 de secunde (trebuie sa ramana crocanti) Adauga 2 linguri de sos de soia si 1 lingura sos stridii, peste care torna amestecul de amidon si apa rece pentru a forma sosul. Stinge focul si adauga 1 lingurita de ulei de susan si seminte de susan dupa preferinta. Presara partea verde de la ceapa si serveeste cald langa orez sau noodles 



No comments:

Post a Comment

Followers