Ingrediente:
160gr ciocolata cu 75% cacao, 75gr unt, 2 oua, 2 galbenusuri, 1 esenta vanilie, putina sare, 70gr zahar pudra, 30gr faina.
Marunteste ciocolata si topeste-o impreuna cu untul la bain-marie. Las-o 5 minute deoparte pentru a se racori.
Intre timp, bate ouale impreuna cu cele 2 galbenusuri si esenta de vanilie. Peste ele adauga zaharul, faina si omogenizeaza. Toarna ciocolata topita si incorporeaza bine ingredientele.
Poti face totul cu un tel sau chiar cu furculita !
Unge formele in care urmeaza sa coci lava cake-ul cu unt topit.
Preincalzeste cuptorul la 220grade.
Lava cake este destul de pretentioasa, astfel ca va trebui sa fii foarte strict/a cu timpul de coacere. Asta daca nu vrei o briosa in loc de lava 😏
In cazul meu, timpul de coacere considerand formele (silicon cu diametru de 7cm) pe care le-am folosit a fost - 6minute si 30secunde.
In functie de marimea formelor, timpul poate diferi, dar nu cu mult.
Cand vorbim de lava cake, diferentele pot fi de zeci de secunde, dar in niciun caz minute !!!
Cel mai bine testati una si adaptati-va in functie de cuptor si diametrul formelor de copt...pe urma continuati, sigure de reusita!
Bucurati-va de vulcanul de cicolata fierbinte, alaturi de o inghetata buna si fructe de padure.
Enjoy!
No comments:
Post a Comment