Pui in sos de stridii si usturoi

Pui in sos de stridii si usturoi
Ingrediente pentru marinat puiul: 1 de piept pui mediu taiat in bucati mici (bite size), 1 lingura usturoi praf, 1/2 lingurita condiment 5 Spices Wiki, 1/2 lingurita ghimbir pudra, 1/3 lingurita piper (de preferitna Sichuan_pepper), 1 lingurita zahar brun, 1 lingurita sos peste, 30ml sos soia light, 15ml vin de gatit Mirin, 3ml sos soia, 15ml sos soia dark. Se amesteca si se lasa la marinat pentru minim 3 ore.

Ingrediente pentru Stir_frying:
4 catei usturoi tocati grosier, 3 felii de ghimbir tocate marunt, 1 steluta anason, 2 seminte cardamom verde, 1 ardei iute tocat (il poti omite pentru un dish non-spicy), 1 ceapa medie taita in bucati mari, 2 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 ardei gras rosu taiat in bucati mari, 1 morcov taiat in bucati mari, 5-6 ciuperci champignon, sos stridii, sos soia, ulei susan, seminte susan prajite, ulei pentru prajit.

Incinge uleiul (2-3 linguri) in wok. Caleste usturoiul impreuna cu ghimbirul, ardeiul iute, anasonul, cardamomul si partea alba a cepei verzi, pentru 1 minut.  Adauga puiul si gateste-l la foc mare pentru 5-7 minute. Urmeaza sa intre in wok pe rand, morcovul (caleste 1 min) dupa care, ardeiul si ceapa. Mai gateste inca 2 minute agitand wok-ul cu miscari largi. Adauga 30ml sos soia, 10ml sos de soia dark si 30ml sos stridii.
Totul se 'stinge' cu 1 lingura rasa de amidon amestecata cu 4 linguri de apa rece.
Adauga ceapa verde si la final (dupa ce stingi focul) 1 lingura genroasa de ulei de susan.
Presara semite de susan din belsug 😌 Enjoy !

No comments:

Post a Comment

Followers