Ingrediente:
1kg carne tocata de porc, 10-12 buc ardei gras de marime potrivita, 3 cepe mari, 100gr orez bob lung, 1 lingura boia de ardei dulce, 1 lingurita piper,1 lingurita sare, 1 lingurita cimbru, 1 lingurita marar tocat, 2 rosii, 500 ml suc de rosii, 1 lingura bulion, 1 lingurita zahar, 3 foi de dafin, 4-5 linguri ulei.
Pregatire ardei:
ardeii se spala si se curata de cotoare si nervuri. Se lasa la uscat cu deschizatura in jos
Preparare:
intr-o tigaie incinge 2-3 linguri de ulei. Caleste ceapa tocata marunt pana devine sticloasa. Peste ceapa, adauga orezul si mai caleste inca 5 minute.
Intr-un castron incapator, amesteca carnea tocata cu ceapa si orezul deja calite, boiaua dulce, cimbrul, mararul, sare, piper.
Umple ardeii cu compozitia formata, insa nu-i umple complet! Lasa cam 1cm liber. Orezul se va umfla si trebuie sa aiba spatiu de "acomodare" in timpul fierberii 😋
Taie rosiile in bucati de aproximativ marimea decupajului pe care l-ai facut ardeilor. Rosia va actiona ca un "capac" in timpul gatirii...deci inchidem fiecare ardei cu cate un capacelel de rosie...
Pune ardeii intr-o oala incapatoare, cu deschizatura in sus si adauga apa cat sa-i acopere. Este momentul sa adaugi sare si piper dupa gust, sucul de rosii si bulionul, precum si foile de dafin.
fierbe la moc mic pentru 1 ora - 1 ora si jumatate
Serveste cu smantana si mult pofta!
Enjoy!
No comments:
Post a Comment