Furnici in copac

"Furnici" in copac


Ingrediente:
  • 300gr carne tocata vita
  • 200gr taietei chinezesti (glass noodles)
  • 6 buc ciuperci urechi de lemn uscate
  • 2 fire ceapa verde
  • 20gr ghimbir
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper sichuan
  • 2 ardei iuti
  • 1 lingurita amidon porumb (sau tapioca)
  • 2 lingurite sos soia light
  • 1 lingura sos soia dark
  • 1 lingura sos soia
  • 1 lingurita vin de orez
  • 1 lingurita ulei de ardei iute
  • 2 lingurite ulei susan
  • 1 lingurita ulei vegetal
Pregatire ciuperci:
  • Ca prim pas, pune ciupercile la hidratat in apa calduta pentru o jumatate de ora.
Preparare carne:
  • Pune carnea tocata intr-un castron, peste care adauga sarea,  amidonul, 1 lingurita soia dark, vinul de orez, si cele 2 lingurite ulei de susan. 
  • Lasa totul la macerat in frigider pentru 30 minute. 
Preparare noodles:
  • Fierbe apa si adauga taieteii cand apa este clocotita. 
  • Fierbe-i timp de 5 minute, apoi pune-i sub jet de apa rece pentru a opri gatirea. 
  • Scurge excesul de apa si lasa-i deoparte.
Ultimii pasi:
  • Toaca marunt ardeiul, ghimbirul, usturoiul si ardeiul iute. 
  • Separa partea alba si cea verde de la ceapa si toaca-le de asemenea marunt
  • In wok, incinge uleiul de ardei iute plus inca o lingurita de ulei vegetal.
  • Adauga usturoiul, ardeiul iute, ghimbirul si partea alba de la ceapa. Caleste-le pentru 1-2 minute. 
  • Adauga carnea impreuna cu ciupercile si caleste pana carnea e gatita. 
  • Adauga taieteii in wok, peste care pune cele 2 lingurite de sos soia light si 1 lingura de sos soia. 
  • Mai agita de cateva ori wok-ul si adauga piperul sichuan si ceapa verde.
  • Opreste focul si Enjoy!



No comments:

Post a Comment

Followers