"Furnici" in copac
Ingrediente:
- 300gr carne tocata vita
- 200gr taietei chinezesti (glass noodles)
- 6 buc ciuperci urechi de lemn uscate
- 2 fire ceapa verde
- 20gr ghimbir
- 2 catei usturoi
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper sichuan
- 2 ardei iuti
- 1 lingurita amidon porumb (sau tapioca)
- 2 lingurite sos soia light
- 1 lingura sos soia dark
- 1 lingura sos soia
- 1 lingurita vin de orez
- 1 lingurita ulei de ardei iute
- 2 lingurite ulei susan
- 1 lingurita ulei vegetal
Pregatire ciuperci:
- Ca prim pas, pune ciupercile la hidratat in apa calduta pentru o jumatate de ora.
Preparare carne:
- Pune carnea tocata intr-un castron, peste care adauga sarea, amidonul, 1 lingurita soia dark, vinul de orez, si cele 2 lingurite ulei de susan.
- Lasa totul la macerat in frigider pentru 30 minute.
Preparare noodles:
- Fierbe apa si adauga taieteii cand apa este clocotita.
- Fierbe-i timp de 5 minute, apoi pune-i sub jet de apa rece pentru a opri gatirea.
- Scurge excesul de apa si lasa-i deoparte.
Ultimii pasi:
- Toaca marunt ardeiul, ghimbirul, usturoiul si ardeiul iute.
- Separa partea alba si cea verde de la ceapa si toaca-le de asemenea marunt
- In wok, incinge uleiul de ardei iute plus inca o lingurita de ulei vegetal.
- Adauga usturoiul, ardeiul iute, ghimbirul si partea alba de la ceapa. Caleste-le pentru 1-2 minute.
- Adauga carnea impreuna cu ciupercile si caleste pana carnea e gatita.
- Adauga taieteii in wok, peste care pune cele 2 lingurite de sos soia light si 1 lingura de sos soia.
- Mai agita de cateva ori wok-ul si adauga piperul sichuan si ceapa verde.
- Opreste focul si Enjoy!
No comments:
Post a Comment